Over mij

Schrijven zit in m’n bloed. Ik begon er al mee als tienjarige. Enkele jaren later was die hobby verder uitgegroeid: niets heerlijker dan vellen vol typen met verhalen, deze illustreren met eigen tekeningen en dan aan elkaar nieten tot flapperende en omkrullende boekwerkjes. Een vorm van creativiteit die ik in de jaren negentig ook kon gebruiken in mijn functie als PR-medewerker en bedrijfsjournalist in het bedrijfsleven. Maar wel veel te weinig naar mijn smaak, want ik kon er niet echt mijn ei in kwijt.

Toen ik in de complementaire geneeskunde een nieuw interessegebied ontdekte, had dat een enorme impact op me. Sterker, het betekende een ommezwaai in mijn leven. Ik volgde twee natuurgeneeskundige opleidingen en had daarna als orthomoleculair en cranio-sacraaltherapeut van 2000 tot 2015 een praktijk. Omdat ik een journalistieke opleiding had gevolgd, werd me in 2009 gevraagd redactielid te worden voor een vakblad in de natuurgeneeskundige branche. Dat werk heb ik vijf jaar gedaan en ik heb daar volop van genoten. Een tijd waarin me ook werd gevraagd om bestuurslid PR van mijn beroepsvereniging de VBAG te worden. Omdat ik geen idee had of dat werk wel bij me zou passen, wilde ik het eerst een jaar uitproberen. Mijn aarzeling bleek echter onterecht, uiteindelijk ben ik bijna tien jaar bestuurslid gebleven.

Inmiddels heb ik geen praktijk meer. Schrijven is en blijft mijn grootste passie en daar ben ik me op gaan toeleggen. Het is heerlijk om te schrijven voor en over het natuurgeneeskundige vakgebied dat ik inmiddels goed als insider ken en dat ik een warm hart toedraag. Dat hart klopt ook voor de natuur. In de afgelopen jaren ben ik steeds meer gaan inzien hoe wij als mens daar zelf deel van uitmaken en hoe belangrijk het is dat we er goed voor zorgen. Niet alleen ben ik steeds milieubewuster gaan leven, ik schrijf ook graag voor mensen en organisaties die zich inzetten voor behoud van de natuur en dierenwelzijn.

In het afgelopen decennium heb ik mijn vak up-to-date gehouden met trainingen op het gebied van marketing en taalpsychologie. Dat waren onder andere: Beïnvloeden met taal, Crossmediaal schrijven en crossmediale redactietraining, De kracht van het beeld, Inspirerend Spreken, Online Killercopy, Online Storytelling en SEO-teksten schrijven. Inmiddels werk ik voor verschillende vakbladen in de complementaire geneeskunde, schrijf ik advertorials en webteksten voor verschillende opdrachtgevers en geef ik af en toe een schrijftraining. In mei 2011 kwam bij uitgeverij Ankh Hermes mijn boek uit: Therapeut in de Praktijk. En in maart 2013 bij uitgeverij Akasha: De tijd vooruit met Star Remedies en Seven Essentials. In november 2016 verscheen van mij bij uitgeverij Hajefa: Leef je Zelf.

Tekst-en-copy-Teeuw.jpg