Hoofdaccent - Ria Reeuw

Tekst: Ria Teeuw
Foto gemaakt door: Marina Samoylenko
Verschenen in Doetinchems Vizier op 6 juli 2016

Jeannette Lovink: ‘Ik wil alle mogelijkheden benutten om een ander te helpen’

Massagetherapie en mediumconsulten in één praktijk

Bij grote levensvragen, problemen of andere moeilijke zaken is het van onschatbare waarde als iemand je helpt de juiste richting te kiezen. Heb je lichamelijke klachten, dan ben je eerder op zoek naar een gekwalificeerde therapeut. Jeannette Lovink uit Zelhem is massagetherapeut én medium, dus een professional op beide gebieden. Ze zet daarbij haar unieke fijngevoeligheid in om zich helemaal af te stemmen op haar cliënten. Dat maakt voor hen elke behandeling en ieder consult een bijzondere ervaring die hen weer vooruit helpt. 

Tot voor kort profileerde Jeannette zich uitsluitend als massagetherapeut omdat zij daarvoor een gedegen opleiding heeft gevolgd. Bovendien bezit ze de diploma’s medische en psychosociale basiskennis op hbo-niveau en is zij Dorn-therapeut. De Dornmethode richt zich op bekkenscheefstand, rug- en gewrichtsproblemen. Wat de meesten echter tot nog toe niet wisten, was dat ze ook heel veel voor hen kon betekenen als helderziende, want Jeannette communiceerde zelden over haar gave. Maar ze zag wel in dat ze daardoor veel mogelijkheden onbenut liet om anderen te helpen. En juist dat is de belangrijkste drijfveer in haar leven. Kort geleden besloot ze verandering in die situatie te brengen. Met als gevolg dat ze nu haar massagepraktijk voortzet als de ‘Praktijk voor Massagetherapie en Mediumconsulten’.

Fijnstoffelijke energie
Neemt niet weg dat er grote verschillen zijn tussen beide disciplines. Massagetherapie is een lichamelijke behandelvorm, waarbij het in het bijzonder gaat om het proces van voelen en bewust worden. Mensen ervaren tijdens de behandeling wat hun ongemakken willen uitdrukken en wat hun lichaam hen wil vertellen. De mediumconsulten zijn gesprekken, waarbij Jeannette werkt met ‘fijnstoffelijke’ energie. ‘Ik lees als het ware de informatie die deze energie in zich draagt,’ vertelt ze in een poging met woorden uit te drukken hoe ze haar gevoeligheid inzet. ‘Die maakt mij duidelijk welk aspect van iemand aandacht nodig heeft zodat ik praktische handvatten kan geven.’

Vergoeding
Afhankelijk van de vraag van een cliënt zet Jeannette of massagetherapie in of geeft ze een mediumconsult. Ze heeft zelfs een manier waarbij zij beide vormen samenbrengt als een cliënt dat graag wil. Echter, uitsluitend voor de massagetherapie is een vergoeding door zorgverzekeraars mogelijk. Ruim 40 van hen vergoeden geheel of gedeeltelijk mits iemand aanvullend verzekerd is en afhankelijk van de polisvoorwaarden.

Meer informatie is te vinden op de website: www.praktijklovink.nl