Hoofdaccent - Ria Reeuw

Over mij

Er was een moment in mijn leven dat het me begon te dagen. Eind jaren negentig. Vóór die tijd zat ik nog stevig genesteld in mijn comfortzone. Geen idee wat het me zou opleveren als ik daaruit zou breken. Toch heb ik dat gelukkig wel gedaan en ik kan het je van harte aanbevelen. Ik schreeuw nog net niet van de daken hoe fantastisch het is: werken vanuit je hart, ziel en zaligheid. Je 'zelf' leggen in wat je doet. En in mijn geval: zorgen dat een ander successen behaalt. Want dat is tenslotte de aard van mijn werk.

In de jaren negentig haalde ik een PR-diploma, certificaten Reclame, Journalistiek Schrijven en Interviewtechnieken. De laatste twee bij de School voor de Journalistiek. Ik werd PR-medewerker en bedrijfsjournalist in het bedrijfsleven. Na een aantal gebeurtenissen die me flink op mezelf terugwierpen, gooide ik het roer helemaal om. Ik volgde twee natuurgeneeskundige opleidingen en had als complementair geneeskundige van 2000 tot 2015 een praktijk.

In 2009 werd me gevraagd om te gaan schrijven voor het Vakblad voor de Natuurgeneeskundige en voor de Dura, een vaktijdschrift voor cranio-sacraaltherapeuten. Zodra ik ‘mijn pen’ had opgepakt, bracht dat opnieuw alles in beweging. Je zou kunnen zeggen dat ik een beetje terugging naar mijn oude werk. Dat had nu wel een splinternieuw jasje gekregen én voor mij een diepere betekenis. Mijn praktijk schoof langzamerhand naar de achtergrond en schrijven werd steeds belangrijker.

Om weer helemaal up-to-date te worden in het vak volgde ik bij communicatie-opleider [De Redactie] Trainingen ‘Crossmediale Redactietraining’, ‘Crossmediaal schrijven’, ‘SEO-teksten schrijven’, 'Beïnvloeden met taal/Framing', 'Online Storytelling' en 'Inspirerend Spreken'. Bij Alwin Zandvoort Training & Advies deed ik twee socialmedia-trainingen en bij training- en communicatiebureau Lumin 'Train-the-trainer', want ondertussen had ik ook ontdekt hoe leuk het is om kennis door te geven.

Ik moest even goed nadenken toen de voorzitter van beroepsvereniging de VBAG (complementaire geneeswijzen) me in 2011 vroeg om bestuurslid PR te worden. Was dat wel goed te combineren met mijn andere werk? Heel goed dus, want inmiddels ben ik aan mijn tweede termijn bezig.

In mei 2011 kwam bij uitgeverij Ankh Hermes mijn boek uit: Therapeut in de Praktijk. En in maart 2013 bij uitgeverij Akasha: De tijd vooruit met Star Remedies en Seven Essentials. In november 2016 verscheen bij uitgeverij Hajefa: Leef je Zelf.

Tekstschrijven en copywriting zijn helemaal de kern van mijn werk geworden. Het liefst schrijf ik voor ‘bewuste’ ondernemers. Daarmee bedoel ik zzp'ers en organisaties die zich betrokken voelen bij anderen. Samen met hen wil ik het verschil maken in deze wereld door er iets moois aan toe te voegen. En dat heb ik al met heel wat ondernemers mogen doen. Ik heb artikelen over hen geschreven, teksten voor ze gemaakt, advertenties bedacht en nog veel meer. Echt kicken als ze me laten weten dat ze daardoor veel klandizie hebben aangetrokken. Want als geen ander verdienen ze het om gehoord en gezien te worden.


Mijn missie
Mijn opdrachtgeversTherapeut in de praktijkDe tijd vooruit met Star Remedies en Seven Essentials